söndag 27 mars 2011

Det ratade köket


Så här såg köket ut innan. Det var inget fel på det egentligen mer än att det inte passade oss. Eftersom min pappa är den tidigare ägaren av huset och han dessutom inte direkt använt köket visste jag med säkerhet att det var i bra skick. På grund av skicket ville vi inte riva ner det för att slänga. Vi ville hellre försöka montera ner det så att det kunde få fortsätta sina dagar hos någon som uppskattade det istället. Vi sålde köket på Blocket för en schysst peng. Vi är nöjda, köparen är nöjd och köket drog garanterat en lättnadens suck!

Eftersom det tar oändligt lång tid att renovera kök är det viktigt att återkomma till gamla foton för att se hur långt man faktiskt kommit, när renoveringen känns extra tung. När jag ser bilden ovan känner jag knappt igen mig. Vi har ändrat på planlösning och vi kommer dessutom att få ett mycket ljusare kök när det nya står klart. Guuud, vad jag INTE kommer att sakna det gamla köket!

måndag 21 mars 2011

Finfina presenter

Det finns gott om snälla människor. Jag har fått paket av två av dem, två bloggvänner. Egentligen är bara en av gåvorna till mig för den andra var adresserad till Bebis Karlsson.

Av fina Carina, med bloggen Infing funderar, fick jag en bok. Boken hade gjort sitt hemma hos Infing då hennes minsting har blivit stora killen. Om ni inte redan varit inne på hennes blogg så rekommenderar jag verkligen ett besök där. Bloggen är fylld av underbara foton! Infing har dessutom en vacker fotoshop som är värt ett besök. När väggarna är klara och möblemang är på plats känner jag för att shoppa ett äkta konstverk av Infing.


Bebis Karlsson kommer bli överlycklig över sitt fina handgjorda lapptäcke som är en gåva från vackra Monica, kanske mer känd som Monnah. Monnahs blogg är en härlig blandning av foton och tänkvärda inlägg. I paketet från Monnah fanns, förutom det vackraste lapptäcke jag någonsin sett, ett fint kort. I kortet stod de vackraste av saker som fick mig rörd till tårar. Så mycket kärlek i ord och gåva av en person som jag aldrig träffat.


Jag tror på devisen Pay it forward och när Monnah inte ville ha något i gengäld för sin handgjorda gåva bestämde vi att jag istället skänker en gåva vidare. Jag väljer att återigen stödja en bloggväns kamp och hennes insamling hos Cancerfonden. Kristins insamling Heaven is overrated hittar ni här och den är öppen för vem som helst. Vänner, kända som okända!

söndag 20 mars 2011

40 kronor på loppis


Kan man annat än älska loppisar? Med lite färg och fix ska dessa godsaker så småningom få en plats här hemma i röran. Just nu är jag långt ifrån pyssel, fix och pynt. Huset är belagt med ett härligt tjockt lager byggdamm och allt (och då menar jag ALLT) är i en enda stor röra.

Om tre veckor får vi besök av sötaste vännerna Annika och Fidde. Då planerar vi ha kontroll över huset, nu är det mest tvärtom. Daniel har lovat gästerna invigning av köket och jag hoppas på att vi har en sovplats att bjuda på. Det är full fart som vanligt!

torsdag 17 mars 2011

- Hej!


Hej på er!
Nu är det en ny vecka igen. Maj Gadd så fort det går.

Att döma av era kommentarer och statistiken har det kommit fler och fler läsare till bloggen. Himlans kul tycker jag. Det är liksom läsarna som gör bloggen på något vis. Hoppas att ni trivs. Välkomna! ♥

Säg gärna Hej så att jag vet att just du läser. /Mya

Det spritter i hela kroppen! (av vår eller bebis?)


Ljuvliga snödroppar som vittnar om att våren är här. Solen har ärat oss med sin närvaro de senaste dagarna så här är det på topp. Rent vårmässigt alltså.

Vi ska strax iväg på vår första föräldraträff. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om föräldraträffar än. Efter att ha fått följa Anna och Alex resa i Solsidan är jag faktiskt skeptisk. Alltså, jag är inte ens påläst. Som den där boken "Vänta barn" som man får vid första mötet med barnmorskan. Jag erkänner, jag har inte ens läst den. Jag panikläste lite häromdagen men det räknas ju inte.

Håll tummarna för att vi blir "godkända"!

måndag 14 mars 2011

Bebins första present från farmor


Tack blivande farmor Bitten för den snygga spjälsängen!

Efter många om och men valde vi till slut den spjälsäng som vi föll för redan från första början. Modellen som vi fastnat för är Cot Two från Brio. Vi gillar den raka designen på gavlarna och de platta ribborna. Jag tror att ungen kommer att sova som en gris. Så klart!

Det är svårt med alla dessa val som ska göras. Är det inte kakel till köket så är det färg på skötbädden. Ja, alltid är det något! Men kul är det! Fast ärligt talat så är det inte lika roligt med köksrenoveringen... jag har tröttnat, stentröttnat!

tisdag 8 mars 2011

frukost, lunch, middag och så kvällsmat


Vi lever fortfarande i ett kökslöst hem och därför är måltiderna inte av särskilt hög kvalité. Ibland får man helt enkelt slå till med lite smörgås och fil. Fil är inte fy skam ska jag säga er. Jag skulle tippa på ytterligare en craving att lägga på högen. Och som ni ser är det finporslinet som används flitigt.

Jag tycker att ni ska hålla ett par extra tummar för att vi kan börja montera köket i veckan/helgen. Just nu är taket klart och väggarna väntar på en sista finish. Jag har en galen man som jobbar dag som natt och några underbara familjemedlemmar som ställer upp och hjälper till. Tänk att det är så oändligt många moment som ska genomföras i en köksrenovering. Man blir ju trött på´t!

torsdag 3 mars 2011

status: graviditet

Bild från min Iphone-app

Att få se procentsatsen slå över till 70% kändes helt galet. Är vi redo? Det är verkligen snart. Vi får barn, inte nästa månad men månaden efter (som Daniel så fint påpekade). Maman fick panik! Vem föder bebisen?

onsdag 2 mars 2011

ni är söta som socker

Tack för alla gulliga kommentarer som ni lämnar och tack för de som ni lämnade till inlägget med de senaste bilderna på kärleksbollen. Eftersom jag inte alltid känner mig så speciellt fin så värmde era kommentarer väldigt mycket. Taskig hy/Acne är en gravidåkomma som jag drabbats av trots lovord om att man som gravid ska få otroligt vacker hud. Med hjälp av salva har jag lyckats tygla utslagen som var mycket värre de första månaderna. För att visa upp mig här på bloggen tackar jag gudarna för photoshop. Det sägs ju att bebisen ska ta all sin mammas skönhet. Förbered er på den sötaste ungen någonsin!