onsdag 18 maj 2011

Dagens planer


Idag ska jag stryka alla punkter på bebisens lista. Ja, egentligen är det ju vår lista men ni hajar. Spjälsängen ska bäddas, sängkläderna till barnvagnen ska tvättas och senare bäddas med, bb-väskan ska kollas över, skötbordet ska monteras och sen är det säkert lite andra grejer som har med bebisens levnadsstandard att göra, som ska fixas. Det börjar bli pirrigt. Nu känns det som om det kan sätta igång när som helst. Känns lite som om man går på nålar. Väntar på att få ont. Hur kul är det liksom? Fast min kusin Elin säger att det är kul att föda barn. Jag gillar den beskrivningen, känns mycket upplyftande!

Bilden föreställer vårt nya sovrum. Som ni ser på bilden är det aningen kalt... Jag jobbar på det!

12 kommentarer:

Paula sa...

Det ÄR kul att föda barn. Inget du gör i livet ger en större belöning. Massor med kramar!

//Paula

Caroline sa...

Visst är det kul, men personligen tycker jag det blev kul först efter ungen var ute. Fram till dess tyckte jag det var aningen jobbigt ;-)
Men det är en häftig upplevelse -utan tvekan!

Jånna sa...

Ja, jag tycker också att det är kul att föda barn! Bara några minuter efter att jag hade fött fram första barnet sa jag till A att "det här måste vi göra om snart igen!" haha! (och det gjorde vi ju, 13 månader senare föddes nästa unge)

Ulrikaulrika sa...

Jag håller med, det ÄR kul att föda barn! Det är en helt fantastisk, underbar och ljuvlig upplevelse, även om det gör ont, också.

Elin sa...

Haha! Bli inte arg på mig om det känns också. Alltså gör ont! MEN kul är det. En upplevelse man bär med sig hela livet. Och varje kvinna (och man) kan nog prata i timmar om hur just deras förlossning var!

Men jag vill tillägga att först förlossningen hade jag svårt att prata om i början. Men nu 5 år senare minns jag stunden med stor glädje!! Något jag vill göra om ;)

styrkekramar och STORT lycka till! Hälsa Daniel ett stort lycka till också. "Stå bredvid" kan vara jobbigt det också. kram

"Infing" sa...

Det är det absolut häftigaste man kan vara med om och för det flesta går allting bara bra, att det gör ont är klart men man får såna enorma krafter så det nästan känns overkligt!

Hade jag varit yngre hade jag skaffat massor av fler babysar :-)

Linda sa...

Det ska bli kul att se hur resultatet blir när det blir färdigt!! :)

Jag hade också varit orolig över att föda, men jag håller tummarna för att det ska gå superbra allting. Har ju inga barn, så hur det känns har jag ingen aning om...

Kramar

karin sa...

så spännande att gå och vänta! :D

AnnaG sa...

ja visst är det helt sjukt att man väntar med glädje på att ha ont!! Men det är det klart största man kan göra, skulle gärna föda 10 ungar till!

Jättefin säng ni köpte!

kram

fialoppan sa...

Vad mysigt att sängen står och väntar! Kul är kanske inte det första ordet jag kommer på ;). Men det är jäkligt kul när det är klart :)! Kram!

Annika sa...

Vad upplyftande att så många här inte verkar traumatiserade av sin förlossning.... Tvivlar dock fortfarande starkt på att jag kommer att ingå i deras skara sen.... Man hör ju så ENORMT många skräckhistorier också... Jag blir illamående och yr i huvudet av att ens tänka på att jag oxå kommer att gå omkring där sen med en gigantisk mage och "vänta" på att ont och lida i timma efter timma. Försöker tänka att det är naturligt och att nästan alla kvinnor gör det. Ändå känns det så jävla ORÄTTVIST!!! Varför måste kvinnor föda barn och män inte? Vad gör män som man möjligen skulle kunna jämföra med en förlossning? Eller en graviditet för den delen. Buhu! Jag skulle med glädje ge bort hela känslan av att bära ett barn och lyckoruset efter en förlossning mot att jag bara slapp hela skiten... jag vill verkligen inte!

Sockergrynet sa...

Aldrig få man så stor belöning för smärta som när man föder barn, så om man tänker så, så är det kul att föda barn, det är fantastiskt!!! <3