torsdag 5 maj 2011

snart nybäddat


Snart har vi ett nytt sovrum att flytta in i, vi och lilla bäbisen. Daniel har planer på att att inflyttningen blir imorgon och i och med detta var vi idag ute och kikade efter tillbehör till spjälsängen, som än så länge stått omonterad i sin låda. Även ifall inte allt ska användas på direkten så känns det skönt att ha allting hemma, sådana är vi! Men herregud så dyrt allt ska bli då. Man brukar ju säga att "många bäckar små" blir dyrt... men dessa bäckar är inte speciellt små, alltså blir det här kalaset jättedyrt. Madrass, spjälsängsskydd, täcke, kudde och självaste sängkläderna kostar ju flera hundra kronor styck. Hoppas bäbis inte är på gång imorgon för än så länge har vi bara köpt de söta sängkläderna som ni ser ovan. Vi skulle köpa resterande grejer idag egentligen. Men eftersom vi inte fick någon hjälp i butiken och för att det fanns ungefär hundra olika kuddar, täcken och madrasser att välja emellan så får vi helt enkelt skjuta fram det uppdraget någon dag eller två. Man kan ju liksom inte köpa vilken kudde eller madrass som helst, eller hur!?!

5 kommentarer:

kela sa...

vi har kuddar från jysk till våran tjej, de funkar jätte bra. Sen har vi inget täcke, eller då ljuger jag, vi har ett men hon använder det aldrig, för hon vill inte ha täcke och hon är så varm så hon har bara påslakanet och en filt om det är kalt. Lycka till med bebishoppingen!

Kristin sa...

Theo har inte en enda dag i sitt liv använt det täcke vi köpte åt honom. Inte filt heller. Han vägrar ha någonting på sig när han sover, förutom pyjamas då :)

Madrass tog vi den dyraste dom hade på stället, tror den kostade sexhundra, men det tror jag är värt. Kudden kostade typ hundra. Spjälskydd skulle du köpt i Ullared, säkert halva priset där. Täcke hade jag skippat, speciellt eftersom det typ är sommar när lillklimpen kommer ut :)

Lottas vrå sa...

Håller med tidigare kommentatorer - täcket har inte använts särskilt många gånger till mina två. Påslakan och ev liten filt fungerar alldeles utmärkt. Först nu börjar vår tvååring använda täcke (för att storasyster har något som liknar täcke (filt i påslakan...)

Anonym sa...

vi köpte madrass på ikea.. Inte billigt men bra! Täcke har vi från kära barn, tog ett som verkade bra! Vincent älskar att mysa runt med det i sängen. Kudde beställde jag från en sida på nätet, kostar 100 kr och den ska motverka att bebisen blir platt på huvudet.. Ska kolla vad sidan hette.. Kram kristin

Annika sa...

Åååååh! De är helt underbara! Men herregud vad komplicerat det verkar vara med madrass å kudde! Trodde man kunde köpa nåt på Ikea liksom... Alltså, är bebisar sådär varma? Inga täcken?! What? Jag som är så frusen kommer ju att koka min baby levande i alla varma täcken och kläder som jag kommer tro den behöver! Jag har kollat på "robot" sängkläder som jag tycker är skitcoola, de kommer från "firm living" och har sköna retrofärger- och då menar jag oavsett om det är en tjej el kille! Härligt att se att du inte är rädd för att välja grejer med rosa i även om du inte vet könet. Jag informerar alla jag känner om att jag ABSOLUT INTE vill använda rosa bara för att det är en tjej el blått för att det är en kille!