söndag 29 januari 2012

Vad jag längtar efter just nu! ELLER Ge mig ordning, reda och ett färdigrenoverat hus Tack!

Just nu finns det flera stycken grejer som får det att krypa i hela kroppen av längtan. Självklart är det grejer som absolut inte alls kan fixas på direkten heller. Så tålamod... TÅLAMOD! Just nu känner jag för att avskeda ordet tålamod. Så jädra onödigt!

  • Jag vill ha en tvättmaskin - som funkar! Vår la av i början av bebistiden med Lilo. Inte så himla smart gjort av den liksom. Nu tvättar vi i en tvättstuga som finns här i området och vi blir fattiga på kuppen. 10 kronor per maskin tycker iaf jag är för mycket. Ska man dessutom lyxa till det med torkskåp eller torktumling så kostar det 10 kronor per timme vardera. Vi torkar tvätten lite varstans i huset istället för att det blir billigare så. Nu väntar vi med att komma igång med tvättstugsrenoveringen. Ingen tvättmaskin innan den är fixad alltså. Å det känns som ett himla smart drag för vi har inte riktigt bestämt oss för hur vi vill ha det där inne i kloaken.
  • Jag vill ha ett barnrum redo att inredas. Just nu har vi ett rum med kaos. Inte så mysigt för ett barn att bo i om man säger så. Så Lilo sover som vanligt inne hos oss.
  • Jag vill ha mer förvaring. Men som allt annat så kan ju inte det hända förrän man har fått gjort "det" och "det" och "det".... Allt i det här huset är beroende av något annat. Kallar man det en ond cirkel tro? Eller en dominoeffekt? Jaja, jag vette tusan. Jobbigt är det i alla fall. 
  • Jag vill ha ett fungerande kreativt utrymme, ett pyssel- och kontorsrum. Men först ska "tv-hallen" fixas. Å innan den kan fixas så ska... Ja, ni fattar... Domino/Ond cirkel-syndromet. 

Ja, det var väl det här för den här gången. Jag ska inte trötta ut er mer med mitt dravel. Nu ska jag lägga mig och drömma om en flytt till ett hus som är färdigrenoverat och i ordning. Fatta den lyxen!


(Å jag vet att vi har kommit huuur långt som helst med huset och att vi jobbar hele tin med att få ordning. Men nu orkar jag inte vänta längre. Så det så!)


7 kommentarer:

Lilla07an sa...

I know the feeling. Och den suger! Man får fasiken ont i magen och vill bara gå ut och stänga dörren bakom sig. Men det blir bättre, promise.

Annika kort & gott sa...

Jag förstår känslan! Fast varför köper ni inte en tvättmaskin nu? Låter tufft och dyrt att tvätta som ni gör nu.
Kram Annika

Mya sa...

Annika: Det finns flera anledningar. Bla att hela tvättstugan ska renoveras. I samband med detta ska vi byta panna. Så nu väntar vi på lite mer värme för att det inte ska bli för jobbigt att vara utan värme i huset under tiden. Vi har heller inte bestämt oss om själva "planlösningen" eller vad man kallar det. Det är en ovanligt smaaaal tvättstuga med kass planering nu. Bara att få ut tvättmaskinen
, som står längst in bakom en stor panna, blir ett projekt!
Det funkar att tvätta där ute i, men det är seeegt! Kostnaden är såklart minus men det är som det är :/

Åsa Danielson sa...

Jag vet precis vad du menar!
Vi flyttade till nya huset december 2010 och prick ett år efter är köket halvklart, tvättstugan i samma usla skick som när vi flyttade in och i vardagsrummet "fattas" hälften av golvet! Vi har lagt in klinkers men parketten fattas, snyggt som attan ;)
Hela övervåningen är klar om man inte räknar med alla små detaljer som man liksom äsch, det tar vi senare-förbi ser...
Mitt hobbyrum är klart men helt opersonligt, kala väggar och ett skrivbord. Samma med Viggos rum. Jag vill ha pengar (nu nu) för att kunna inreda (fint fint)

:D

kela sa...

förstår dig precis! Vi har med en massa såna där "måsten" och jag är så less på det! Jag har inte bara en att göra lista för denna veckan, inte ens bara för detta år...vi har en 15 års 5 års plan för husrenoverandet och inköp av diverse möbler mm :-o

Och ja, 10 kr maskinen är ju fruktansvärt dyrt!

Angela sa...

Förstår att du längtar efter ordning och reda. Det gör jag med just nu. Inte det mest optimala att flytta till ny lägenhet ca 1 vecka innan beräknad bebis förhoppningsvis ska komma ut... men men, allt löser sig. Men jag längtar efter när allt är färdigt. Och jag längtar efter mitt blivande pysselrum också. Då jädrar ska jag pyssla! Fast det blir väl om typ ett år ellt nåt... ;)

Annika sa...

du.. känner igen mig så mycket... har ju haft det precis likadant här.. nu vill jag typ flytta till ett nytt hus som är helt färdigt och jättepraktiskt och har massa förvaring och smart uppvärmning och en planlösning som funkar och... jah.. du veeeet!!! Nä man orkar inte vänta hur länge som helst, det är kämpigt! Håll ut gumman! Ni gör så fint å det är alltid så mysigt och trevligt och inspirerande att komma hem till er! puss på er sötisar!