onsdag 12 januari 2011

Välkommen VÅR, jag är redo!

Igår var jag på stan i jakt efter kläder som passar min växande kula. Jag blev lite lätt deprimerad när jag gick runt i affärerna och fann att absolut INGENTING passade. När jag stod i provrummet upptäckte jag att lilla kulan helt plötsligt hade omvandlats till en rätt tilltagen kula vilket gjorde att alla kläder satt tajt. Vad hände liksom?

Vinterjackan börjar bli väl trång nu så vill jag ha vår, jag är trött på vintern. Det känns mer lockande och absolut lättare att hitta en gravidgarderob för våren. Tyvärr har vi (så vitt jag vet) bara en endaste butik som har mammakläder i den här stan och det är H&M. På deras avdelning är det alltid utplockat så där är det stört omöjligt att finna någonting.

På gårdagens runda fann jag till slut två sjalar och en kofta (som jag uppenbarligen inte kommer att kunna knäppa, men ni fattar) så nu är jag ju verkligen redo för våren... En sjal runt rumpa och mage, och en över brösten. Välkommen vår!


6 kommentarer:

Johanna sa...

Du kommer vara så vacker så!

När jag var höggravid gjorde jag samtidigt min slutpraktik i en F-2:a. Jag ägde inte ett enda mammaplagg (och min mage var enorm!!!) utan körde på tunikor och klänningar för det mesta. Eller tighta tröjor i storleken större. En dag när jag kom, hade jag på mig en kofta som jag bara kunde knäppa översta knappen i. En sexåring tittade på mig med stoooora ögon och sa: "Nej men Johanna, den där koftan är ju VERKLIGEN alldeles för liten för din tjocka bebismage!" :)

Kram på dig!

Marie/Mison sa...

Jag hade samma problem när jag väntade mitt första barn. Då sprang jag runt i både Umeå & Ö-vik och letade mammakläder, men hittade inget. Slutade med att jag shoppade i Falun av alla ställen... Nu finns mycket på nätet. Ett märke som jag gillade var Mamalicious (osäker på stavningen...). Billiga, lite coola kläder. Annars går mkt att köpa begagnat. Men det är ju det där med storleken... Satsa på ett par sköna jeans, och en kjol. Sen kan du ha stora "vanliga" tröjor och skjortor. Gravidlinnen från HM är superbra. Långa som man kan ha under en vanlig tröja, eller sambons (makens)skjorta.

Kristin sa...

Jag köpte bara ett gravidplagg och det var ett par jeans, på nätet. Kolla där ist. Utöver dem så hade jag vanliga kläder fast stora. Modet är väl i stort sätt det samma nu så det borde gå. Oversize is da shit!

Kristin sa...

Linnena de har på Gina Tricot är super för gravida (ja, vanligt folk också förstås), då de är långa och mjuka. Kör bara större storlek. 99 pix.

Monica sa...

Hihi! Jag rekommenderar också nätet. Kolla med ex-gravida vänner också. Man brukar vara så trött på sina mammakläder efter graviditeten så man inte vill spara dem även om man kanske planerar fler barn! :) Jag levde själv i hängslejeans (underbart), mjukisbyxor modell större och storskjortor, men det var ju på 90-talet. Dagens blivande mammor ser så chica ut! :)

http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=DAM_MAM_KLA&shoptype=S

De här har rea, tror det är lite kvar:
http://shop.proud.se/

35% på allt:
http://www.4mom.se/

Annika sa...

Haha! Jamen, några schalar är väl precis vad man behöver när våren kommer! Fast dt kan ju dröja en stund innan den är här... våren alltså, typ tre månader eller sådär... vi har ju sett snö i maj förut om man säger så. Är det bara HM som har mammakläder alltså?!? Shit vad dåligt, trodde de flesta kedjorna hade dt!