måndag 28 februari 2011

Ännu en arbetshelg avklarad

I fredags levererades köket ända in i vardagsrummet (och på utlovat datum dessutom). Tyvärr räcker det inte med att få köket levererat för att vi ska kunna skryta med ett nytt kök. Vi har en liten bit kvar om man säger så...

Här ser ni hörnan där köket ska monteras. Kyl och frys ska inte stå där utan ska placeras i hörnet nere till vänster i bild (till vänster om tvättstugedörren). Elektrikern var här i helgen och nu är all el fixad så långt som det var möjligt.

Här ser ni vår hall som förut gömdes bakom en vägg som skiljde dessa två rum åt. Panelklädda väggar demoleras och då kommer den mindre läckra mossgröna sjögrästapeten fram. Klinkersen innanför ytterdörren är numera ett minne blott. Även trappan ska renoveras men än så länge är vi osäkra på hur vi ska lösa det problemet. Men vit ska den bli. Bort med all bastukänsla som förut har varit alltför överväldigande.

Nu har vi börjat klä kök och hall i gips, det är tak, väggar och golv som ska täckas. Fortsättning följer...

6 kommentarer:

Annika sa...

Vad bra det blev när ni tog ner väggen! Det kommer att bli SÅ snyggt när allt blir vitt och ljust och fint! Vi hade ju också bastukänsla innan så vet hur enormt skönt det är när den försvinner... Vet att det känns lite tungt precis när man håller på med gips, golv och tak för det är svårt att se det färdiga resultatet framför sig men snart är det ju dags för inredningen och då börjar det hända grejer! Jobba på, målet närmar sig!

Ellison sa...

Oh spännande :) Tror det kommer bli så snyggt och ska bli kul och se hur det fortskrider. Renoveringen hos mig ska vara klart på fredag har de sagt, men då sitter jag på ett plan österut. Så jag får se allt när jag kommer hem igen. Hoppas hoppas allt blir som det är sagt!

Monica sa...

Det kommer att bli så bra, så bra! Visst är det spännande att följa processen, även om det kanske känns lite långsamt ibland.

Maria sa...

Åh, vad skönt att ni tog bort väggen! Måste varit väldigt instängt innan! Jag kanske också ska lägga ut lite bilder på vårt kök. Lycka till med köket! Kram

Lindzi sa...

Tänk på att det kan bli halt som bara den om ni väljer att måla stegen, även om det sägs finnas "halkfri" färg. Det kommer att bli fint detta!

Petra/Paradise sa...

ooh!!! SPÄNNANDE!!! VAd roligt med foton!! *skutt*
Nu har man plötsligt en bild av hur det hela skulle kunna se ut!!
Lycka till med köksbygget!!! :D