tisdag 24 maj 2011

Det vilande trädgårslivet


När vi flyttade från vårt förra ställe hade vi lagt ner mycket tid på att få ordning på vår trädgård vilket gjorde det extra svårt att lämna allt. Fast i och för sig så hade vi ju fixat hela lägenheten. Ibland saknar vi vårt gamla ställe. Där var allting fixat och klart och allt hade sin egen plats. När man inte har koll på en endaste pryl och renoveringen brer ut sig så är det lätt hänt att man har svårt att se ett slut på det hela. Men ett par månader till här så ska vi allt få ordning på det här torpet också. Vi har ju gjort detta förut.

Innan vi sålde vår lägenhet tömde jag trädgården på en hel del växter som jag ville ha med mig till huset. Jag planterade dessa i krukor, hinkar och i den lastpallen som ni ser ovan. Det är en lång väg kvar innan dessa kommer i jorden eftersom det inte finns en endaste rabatt här. Sommarens projekt får bli att ta bort en hel del marksten och gräva land och så lite gräsmatta. Vi får se hur långt vi hinner.

Fast vi har ju faktiskt en rabatt, men som jag inte riktigt räknar med eftersom den är mer på utsidan än insidan, av vår tomt. Mamma ska komma i veckan och hjälpa mig att beskära vildvuxna buxboms och rensa upp lite granna där. När hon ändå är här ska vi sära på min odling som gått lite överstyr. Det ser lite väl tajt ut i lådorna. Tur att man har en trädgårdsintresserad mamma som kan hjälpa till. Vill ni kika på hennes blogg så tycker jag att ni ska klicka här. Bortsett från mammas inplanerade besök är trädgårdslivet vilande för tillfället. Eftersom kroppen inte är så samarbetsvillig så här i vecka 40 får trädgården så snällt vänta på bättre tider.

3 kommentarer:

Linnea sa...

Åh, jag vill också ha en egen trädgård att fixa och dona i! Jag var tvungen att gallra lite i min sådd igår, det tog emot att välja bort några stackars plantor och där är fortfarande alldeles för trångt.
Ska bli kul att se er trädgård när ni fått den lite mer som ni vill ha den :)

Monica sa...

Vi hade en mäklare här förra veckan. Hon sa att hon inte tyckte att trädgården reflekterade samma känsla för detaljer som inredningen i huset. Vad tror du hon menade med det? :) Inte kan det väl ha varit att hon tyckte att vår trädgård var riktigt rutten? Hahaha! Jag tänker på dig nu och hoppas att allt går bra med förlossningen, vilken dag bebisen nu behagar titta ut. Kram!

Annika sa...

Ja herregud- inte är det väl trädgårdar man tänker på i vecka 40!? Haha! Fast jag är märkligt överraskad över hur livet liksom fortsätter nästan som vanligt fast man är gravid! Det var inte så jag föreställde mig att en graviditet skulle vara ( inte för att jag hade funderat jättemycket på sånt heller...). Och nu lät det som att jag redan hade glömt hur sjuk och dålig jag var i gott och väl tre månader!!!! Nej, glömmer väl inte det precis... Kul att du kan få lite hjälp att fixa trädgården. Har drömt om det i åratal här men när man har hus och "stor" trädgård som vi är det ett gigant projekt både när det kommer till tid och pengar... men nästa år kanske!!! Din mamma är så duktig med blommor och man blir verkligen inspirerad av hennes blogg!