tisdag 3 maj 2011

en son eller dotter?

Magen i vecka 37, i maj månad. Månaden som vi ska bli föräldrar!

Jag läste lite skrock häromdagen. Det var i en sån dära gravidtidning och det stod en del saker som kan visa om barnet man väntar är en flicka eller en pojke. Jag tror ju benhårt på en pojke och prickade rätt på några av skrocken ang pojk men jag är ändå väldigt tveksam till det där. Allting är ju relativt och det är ju tex svårt för mig att veta vad som definieras som mycket respektive lite när jag inte har något att jämföra med. Skrocken som stod i tidningen handlade om pigmentrand på magen, magens form, hjärtslag, cravings, sparkar, hicka, min sömn, mitt hår och min "skönhet".

När andra är gravida så tycker jag mig höra att folk gissar hej vilt på vad det ska bli för kön. Alla har en åsikt. Magen är en typisk tjejmage osv. Men när det gäller min egen kula tycker jag faktiskt att det är alldeles för lite spekulationer. Vad tror ni egentligen?

16 kommentarer:

kela sa...

har du mått bra under graviditeten (jag har inte följt från början) med illamående menar jag? I så fall tror jag pojke, men det är också det enda "skrocket" jag tror på, bara för att det stämde på mig och på alla mina vänner att det har varit mer illamående med flickorna än pojkarna :-)

Maria sa...

Jag var illamående fram till vecka 16 tror jag. Kan minnas fel på en vecka eller två. Intressant Kela!

jennieh sa...

Jag tror en tjej :-D

Linnea sa...

När min kusin väntade barn förra året visade allt skrock att det var en pojke men ut kom en liten Hilda och överraskade alla :D
Jag tror det är en liten flicka i din mage också - utan någon bra motivering.

Elin sa...

Jag tror en pojk. Helt klart!

Då stämmer inte skrocken på mig. Mådde jätte illa bägge gångerna under hela graviditeten. Och du vet ju, jag har två pojkar. Sedan kan jag säga att jag andra gången trodde att det var en tjej....p.g.a att den graviditeten var heeelt annorlunda den första. Magen var annorlunda, ja mycket. Men det blev en pojke till! Å du, pojkar är också vackra ;) och skäl sin mammas skönhet :)

Men som sagt, får jag leka spåkärring så känns det som om ni får en pojke!

kram kusin-vitamin

Therese sa...

Tycker att det där med skrock inte stämmer alls. Då skulle jag tex ha två flickor istället för två pojkar, för jag mådde illa båda gångerna och pojkarnas hjärtljud låg över 140.
Sen bar jag dem totalt olika så det där stämde inte heller;) Och graviditeterna var oxå helt olika.

Jag tror dock på en liten pojke hos dig.
Kramkram

Åsa/asamia sa...

Eftersom jag inte vet hjärtljuden, vilket jag ju tror stenhårt på.....så går jag efter hur magen ser ut. Jag tror på en liten grabb.
Kram ♥

joggemia sa...

Jag tror definitivt på en tjej! Vad vinner man om man gissar rätt? En bil? En resa? =)

Jag gissade rätt på mig själv för första gången...gissat fel på våra andra tre barn. =) Eller rättare sagt, jag VISSTE att det var en kille, kände det på mig. =)

Vilken spännande tid ni har framför er!

Kram!

kristin sa...

jag tror på pojk. Man ska lyssna på sin magkänsla.
jag visste på nåt konstigt sätt att det var en pojk och drogs till pojkkläder som gravid, vilket visade sig stämma...
kram

Maria sa...

Jag tror på en pojke. Vet ej varför. Tänk att ni snart har en lite bebis hos er! Kramkram

Susanne H / snuffehar sa...

Jag tror det är en liten kille där inna. Kan inte säga något om skrock eller så det är bara min känsla. Tror du är en bra pojkmamma. :)
Kram

Annika sa...

Gumman- verkligen ingen aning!!! Tror inte heller man kan "se" det på utsidan faktiskt.. Min mamma låg inne rätt länge innan min brorsa föddes pga massa komplikationer och då var det en urgammal barnmorska där som sades kunna ta reda på könet. Hon lyssnade på barnets hjärtljud då precis i slutet under de sista veckorna och utifrån frekvensen kunde hon veta om det var en kille el tjej. En kille hade snabbare frekvens då i slutet av graviditeten och visst blev det en kille! En på mitt jobb sa en dag att jag var en "guttemor" haha! Alltså en sån som kommer att få en kille för det är en sån "mamma" jag är. Förstår faktiskt hur hon menade på sätt o vis... Fast det säger ju inget om vad det verkligen är...

Petra/Paradise sa...

Måste svara på detta inlägget känner jag.
Visst är det svårt att säga vad det gömmer sig för en liten krabat inne i magen.
Men att gå på magkänsla kan man ju göra..men det är heller inte alltid rätt ;)
Jag hade exempelvis fel *fniss*
Jag var bombsäker på att det var en liten tjeja inne i min mage och fick nästan en chock när jag fick se att det var en liten kille som ploppat ut! ;)
Jag hade en typisk killmage med randen å allt..men det där såg inte jag, förens efteråt.
Kanske för att jag stirrade mig blind på de "tjejiga" tecknena.

Och så ska jag även säga, att när väl lillplutten föddes, då glömde jag helt bort att fråga om det blev en tjej eller kille.
Det var inte relevant när jag just hade "skitit ut en soffa" ;)
Jag kom på det flera minuter senare.
"Just det, det blev väl en tjej?", frågade jag.
"Nej, en kille!, TITTA!!"
"VA!?! Blev det en pojk?!"
"JOOOOHAN!!! DET BLEV EN POJKE!! DET BLEV EN POOOJKE!!"

jah, så det kan bli ;)

Kraaamisar!

Monica sa...

Hm. Min mage har sett ungefär likadan ut med alla tre och vi har en pojke och två flickor. (Tydligen var magen då alltid "typiskt flicka" eftersom den var lite bred och platt.) Jag tror alltså inte på magformen alls. Ska jag kasta ut en gissning bara så där blir det pojke. (Det är för att jag är mattelärare. Det föds något fler gossar än flickor...)

Nenne sa...

Jag tror helt klart på kille! Men det är bara min magkänsla! Spännande! Du får väl prova klassikern med en ring på en tråd/halsband, håll upp den framför magen och om ringen svajar fram o tillbaks så är det en kille, om den går i cirklar är det en tjej! Sedan kan du räkna ut det om du vet precis när bäbis blev till! Nära ägglossning eller ett par dagar (4-5) innan, killarna är snabba o tjejerna tar ett par dagar på sig att nå målet!

Angela sa...

Jag har ingen aning, men gissa kan jag göra! :) och jag gissar på att det blir en pojke. Fin mage har du iaf!