måndag 9 maj 2011

himla läckert


Det här ser ju snajsigt ut! Ett kök att laga mat i och pynta med livs levande grönsaker. Vilken lyx! Men i ärlighetens namn så vet jag inte så mycket om sånt här pynt. Vilka är kompisar och vilka vill helst bo på separata platser? Vem ska bort?


7 kommentarer:

kela sa...

jag har noll koll jag med...brukar blanda hej vilt...men jag har för mig att tomaterna är ensamvargar om jag inte minns fel.

Susanne H / snuffehar sa...

Äpplena avger en syra som får de andra att mogna/bli dåliga fortare så de bör hållas för sig själv.

"Infing" sa...

Jättefint!

Tomater och äpplen skall man helst inte blanda med annat pga den där "gasen", fast det gör man ju oftast ändå, det är ju så fint å blanda och så äter man kanske upp frukten och grönsakerna fort?

Här hos mig har frukten en rykande åtgång, det är fruktsallad och smoothies var och varannan dag :-)

Tjingeling

Maria sa...

Intressant! Så det är därför som paprikan inte längre mår så bra. Jag har alltid förvarat i kylskåp innan men det tänker jag att det heller inte är det bästa.

Annika sa...

Haha! BANANERNA!!!! Jag hatar banan... det luktar ju i hela huset ifall man har det inne! Seriöst så ska man inte blanda tomater med någonting alls såvida man inte vill påskynda mogningen. Om du har hårda avocado som du vill ska bli mjuka fortare kan man lägga de tillsammans med tomater tex! Hursomhelst ser det ju superfräscht och fint ut att ha frukt å grönt framme sådär! Synd för mig att Fidde har pajat min sån där ikea glas "stapel bricka" ( vad fan heter det?!). Han spolade kokhett vatten på den så den sprack... man tackar...

Teres sa...

Bäst är att äta upp dem inom snar framtid;) Alla frukter och grönsaker avger etylengas vilket gör att de mognar. Men av de du har på ditt fat är det tomaterna och äpplena som avger mest etylengas och påskyndar mogningsprocessen på allt annat som ligger där.

Men tomater ska exempelvis inte förvaras i kylskåp. Så jag hade helt enkelt valt att flytta på bananerna och låtit resten ligga kvar. (om man nu inte ändå hade tänkt äta upp dom imorgon eller gillar övermogna bananer)

Hur som helst...snyggt var det!!!

Monica sa...

Fågelbrickan är helt underbar!