torsdag 25 augusti 2011

å på den tredje dagen


Tyvärr kom det ingen gräsmatta idag. Detta på grund av massa regn igår som resulterade i att mattan inte kunde "skördas". Tråkigt nog fick vi inte något besked om detta så när Daniel var klar med allt underarbete och ringde till firman för att dubbelkolla så att han kunde hämta upp mattan, fick han beskedet att den inte kommit in. Så snopet. Och tråkigt att dom glömt att ringa och meddela. Aja, nu är det iaf startklart för mattläggning. I början på nästa veckan, är det nya budet som gäller.

Daniel har spenderat dagen med att kapa sten för att få till en snygg kant mot gräsmattan. Jag bad om en kurva och fick en kurva. Jag gillar! Han är så duktig min man. Det känns som om han klarar av typ allt. My handyman Dan! 

Jag har ett litet trädgårdsproblem. Granntomterna lider av diverse ogräs och försummelse, därför vill jag få upp någon slags avgränsning under staketen. Finns det någon som har ett trevligt tips på en avgränsning av något slag? Sten eller plåt kanske? Kom gärna med förslag!

Här får ni se ytterligare en bild, fotad med min telefon så kvaliteten är inte den bästa, men den fyller sitt syfte. Nedanför altanen, framför stenarna, ska jag anlägga en rabatt. Som ni ser så är grannens kirskål farligt nära. Innan vi tog upp alla stenarna, och när den gamla altanen stod kvar, fanns där kirskål även på vår sida. Jäkla rackare dom dära!


8 kommentarer:

bodil sa...

Näpp, det enda som finns är att rensa, rensa, rensa. Kirskål är som värsta epidemin, har den väl fått fäste.....

Petra/Paradise sa...

Har tyvärr inga tips som utplånar plågan.. :/
Googla på ämnet vetja! :)

Det är ju så läckert med kurvor!! ;)
Förstår att du ville ha en å den blev ursnygg!!
Din man, han verkligen kan! *impad*

Det kommer bli sååå fint när gräset är på plats :D

Kramis

Anonym sa...

Jag var lite skeptisk när kent berättade om projektet, men det här ser ju jätte bra ut! kirskål går väl att äta, ni har salladen gratis hela sommaren......

Elin sa...

Jisses! Vad snyggt det kommer bli. Daniel är ju grym. Här står det stilla, men nu blir jag sugen. Får jag komma med en tanke? Något som jag funderat på själv. När vi byter planket (som vi skulle gjort i sommar). Vi har ju lika hus som er och jag tänkte en "väggfast" (plankfast) ljugarbänk som liksom smälter in i planket och även ett hyllplan för krukor å sånt... (såg en bild på någons blogg)... å vad jag krånglar med min beskrivning, men fattar du? Vad det gäller ogräset har jag inget tipps. Är inte din mamma en fena på det där? kram kram

Monnah sa...

Åh, det är så fiiiint! När det gäller kirskål kan jag rekommendera något som jag tycker funka, men som kanske inte är så kul just hos er och er nyanlagda trädgård. Man rensar så gott man kan och låter svarta plastsäckar ligga över jorden där man inte vill ha någon kirskål i ett år. Ni kommer att få påhälsning av grannarnas kirs också om ni sätter upp en plåt, men det hjälper nog lite i alla fall. Klipp, klipp, plocka upp, dra bort! Lycka till. :)

Linnea sa...

Åh, vad fint det kommer bli!!

Annika sa...

Oj, vad mycket arbete på kort tid! Är såååå avis på er som får trädgård NU med en gång! Jag har som sagt väntat i fem år och lär få vänta länge än... ( går inte så bra för oss och våra bilaffärer/ problem som ni vet- haha!). Det ser ut som att det blir HUR FINT SOM HELST men ja, håll den där kirskålen borta!! Vet inte vad man gör tänk på att man INTE vill rensa ogräs sen så där går praktiskt före snyggt... lilla mamma kanske kan hjälpa?

Jennie sa...

snyggt jobbat, kommer bli en härlig plätt att lära sig gå på ;)
Kirskål är som sagt inte någon lätt match. Men det finns bläck (långa järnremsor) som man kan sätta ner i skarven mellan gräsmatta o rabatt för att gränsa av. Kanske kan det hindra lite grann?