onsdag 14 september 2011

Lilos Önskelista

Lilos namngivelsefest äger rum om mindre än två veckor. Vi har nu haft konferens med Lilo för att fundera ut vad det är som hon önskar sig som mest. Sparbössor har hon redan fått två stycken och kläder i nästkommande storlek 68, har hon så att det räcker och blir över. Men leksaker, böcker med mera är vad hon är i behov av just nu. Vi tyckte att det var bäst att önska sig saker som hon kommer få användning, och framför allt glädje av, nu. Här följer små collage som jag satt ihop med tips inför stora dagen. 


Snart är tiden inne för Lilo att göra oss sällskap vid matbordet på en egen stol. Vi önskar oss en Stokke tripp trapp stol i svart och en matchande dyna, denna stol finns på till exempel Beginners eller Babyproffsen som finns på Överby. Bredvid stolen ser ni ett härligt urval av leksaker från Brio som vi gärna hade sett i Lilos blivande leklåda. Ugglan, giraffen och den mjuka gula bilen hittar du nog i vilken leksaksaffär som helst. Men jag vet att Beginners har ett rätt stort sortiment av just Brio. Ett tips är att även kika på nätet då det kan skilja kraftigt på priserna.


Pippi Långstrump, allas vår favorit, är en härlig filur som vi gärna vill introducera för Lilo vid sagostunden. Dockan på bild finns på Åhlens bland annat (denna är 30 cm), och boken i bokhandeln och den fina muggen finns till exempel på Cervera. (Man kan även finna både docka och bok på Beginners). Muggen finns med olika motiv och man kan samla på dessa, just den som vi visar på bilden är den som vi tycker allra mest om. Vi tycker att det är onödigt att samla på små skedar och kaffeserviser bara för att Lilo är en tjej. Vi tycker att ett par koppar som hon kan använda till vardags är en mycket käckare idé. Så denna gång önskar hon sig Pippi, och vad som kommer på lista nästa gång, ja, det återstår att se.
Lilo är en tjej som älskar att bada. Inför dessa stunder tycker vi att det hade varit bra med en så kallad badcape. Det finns lite olika varianter att välja mellan och här ser ni två fina. Den rosaröda med äpplen på, finner man hos Russinnet.se. Jag såg även denna badcape i butiken Fia och Floyd som ligger på Storgatan i stan. Den som är röd med vita prickar på huvan finner man på Beginners. Märket på den capen är NGbaby. Den klassiska telefonen från Fisher Price hade både Daniel och jag som barn och visst hade det varit passande om även Lilo fick uppleva denna färgglada sak. Hos Lekmer finner man telefonen och även en del Brioleksaker, bland annat de som vi tipsade om i det översta collaget. Den röda dockan är en sån där klassisk vickande docka som aldrig kan välta på grund av tyngden hon har i rumpan. Denna finner ni hos Juniversum.se och den är en stor favorit. En annan stor favorit som vi tror att Lilo kommer att ha nytta av är den fina ryggsäcken från Fjällräven. En mini kånken rättare bestämt. Detta är alltså en minimodell som lämpar sig för barn. Denna rosa kan man finna på nätet men vi har även sett den i affärer på stan. Senast såg vi den på Intersport. Väskan är en storfavorit!


Snart är det dags för lillan att börja med smakportioner. Inför detta äventyr behöver hon ju självklart en fin servis att dinera på. Denna fina finner man på DesignTorget.


Här ser ni ett gäng böcker som alla har en sak gemensamt vilket är otroligt vackra illustrationer. Dessa bilder är hämtade från Adlibris.se och det är oxå där det verkar vara billigast att handla just dessa böcker. Det skiljer väldigt mycket i pris om man jämför med butik i stan och dessutom får man beställningen fraktfritt hem i brevlådan. Tama djur, Vilda djur, Vem låter? och Vem bor? är skrivna av Fia Eliasson och ni finner dem här. Lilla monsterboken är författad av Kenneth Andersson och ni hittar den här. Bebisens roliga rim och ramsor samt boken Bebisens roliga visor och verser av Camilla Lundsten är oxå väldigt käcka böcker. Vi gillar att det i dessa böcker ingår cd- och dvd-skiva med melodier till texterna i böckerna. Visorna och ramsorna mm som finns däri är alla de klassiska varianterna som man själv minns som barn.

Den här söta grisen finns att köpa i butiken Fia och Floyd, som ligger i centrum. Jag fann den på nätet här idag, men den var nog billigare i butiken i stan faktiskt. Vi älskar grisen, färgen och framför allt det coola tyget. Från webbutiken Sprall som jag fann grisen ovan kan man även hitta en supersöt kaninlampa som vi tror hade passat ypperligt bra i Lilos blivande barnrum. Denna lampa kan man finna lite varstans, bland annat här. Mycket söt och blir nog bra som nattlampa! Vi gillar!


Nu fick ni minsann lite att välja bland. Det är så många som frågar och vi kände att detta var en kul väg att gå. Om man känner att man vill paxa så får man göra det. Det funkar alldeles utmärkt att kommentera här eller att ta det med oss personligen. Vissa saker finns bara tillgängliga via nätet medan andra saker går att finna i butik. Om man vill så kan man meddela om det är något som man väljer att köpa, just för att det inte ska bli dumt med dubbelköp. Dubbelköp blir dessutom lite krångligare om man handlar via nätet. Ni kan följa kommentarerna till inlägget för att hålla koll på vad som paxas.

Vi i familjen Karlssons ser verkligen fram emot Lilos fest. Förberedelserna är många och framför allt väldigt roliga. Vi hoppas att ni vill komma och fira att vår dotter Lilo kommit in i alla våras liv.

Må så gott!

16 kommentarer:

Mya sa...

Väskan Kånken är paxad av Myas Farmor och Farfar :-)

Retroprylar sa...

Gillar listan, kan man paxa saker här också? så att Lilo inte får för många av en och samma present?

Linda sa...

Vilka söta saker! :) När du skrev kaninlampa på fb så hade jag en helt annan i huvudet. Mycket större, inte så naturtrogen utan mer bara söt. Skulle nästan vilja ha en själv! Hmm, minns dock inte var jag sett den.

Kramar

Mya sa...

Det går alldeles utmärkt!

Kristin sa...

Bra presenter helt i min o Theos smak :) Visst är det helt sjukt att böcker på nätet verkligen håller hälften så högt pris som i stan. Blir lite galen på det varje ggn jag ska handla böcker. ibland vill man ju kanske impulsköpa en fin bok men det tar ju verkligen emot. Crazy!

Petra/Paradise sa...

VIlken underbart lista!!! <3

Moa sa...

Vi paxar kaninlampan..

Annika sa...

Vad många fiiiina saker!!! Jag har också kollat på flera av dem- finns ju som sagt så mycket läckert på nätet- dregel! Den där affären "beginners" verkar ju vara en guldgruva. Undrar ifall de finns i Jönköping... Får se vad jag trillar över när jag är där- hoppas inte allt är paxat då! SUGER dock att vi inte kan vara med på Lilos snygga fest- för jag är gaaaanska övertygad om att det kommer att vara mycket fint där också ; )

maritess sa...

Åh vilken härlig önskelista! :D
Här hemma har vi börjat så smått att planera för Olles dop. Tror att vi ska försöka boka in det till den första advent. Kan nog bli riktigt mysigt och lysa upp i novembermörkret! :)

Monnah sa...

Vad duktig Lilo är på att välja fina presenter! :)

Annika sa...

Hej gumman!
Tänkte lite... å det är ju mycket enklare att bara beställa nåt på nätet direkt hem till er... Kan man fortfarande paxa den helt underbara dockan från Miss Juniversum? Cool sida förresten, jag har själv varit inne på den å kollat å sån där "bambi" lampa till Liam.
Kram

Mya sa...

Nu har en del saker blivit paxade:

Pippimuggen
Väskan
Servisen
Kaninlampan

Den röda dockan är inte längre aktuell då Lilo fått en liknande leksak av goa vänner. :)

Mya sa...

Å nu är telefonen och giraffen tingade :-)

Mya sa...

Böckerna Tama djur och Vilda djur är paxade av min farmor och farfar :-)

Emelie sa...

Hej! Vilken fin blogg och fina saker Lilo önskar sig :) Algot har en liknande önskelista hihi. Undrar hur du gör dessa kollage med bilderna? Ha det fint!

/Emelie Roos

Skapat av mig sa...

Å så mycket fint! Härliga färger! trevlig helg!