torsdag 27 oktober 2011

En glad skit!

 

Vår lilla böna växer så att det knakar. Igår var första gången som Lilo använde sin nya overall. Den satt precis! Känns lite tråkigt eftersom hon kommer behöva en ny overall ganska snart. Men det fina med den kråksången var ju att jag kunde säga: "Vad var det jag sa?", till min kära make. När overallen var nyinköpt och provad här hemma så sa jag att vi nog behövde köpt en i större storlek. Men Daniel tvivlade och sa att vi i så fall fick köpa en ny den dagen hon växte ur den. Synd att den dagen kom så snart bara. Overallen har hängt här hemma ett tag dock, jag var ju tidig med inköpet. 

Ett annat "problem" är liggdelen till vagnen. Den blev ju väldigt liten när en stor overallklädd onge skulle läggas där i. Visst, den har varit på gränsen till för kort ett tag, men ytterplagget gjorde ju sitt till. Det känns lite tidigt att byta till sittdelen. Men vad vet jag?!? På bilden ovan ser ni Lilo på gårdagens promenad. Då fick hon provsitta i liggdelen för första gången. Det resulterade i en glad skit som ni kan se!

Hur gammal var er onge när ni fick byta till sittdel?


8 kommentarer:

Elin sa...

Frans bytte till sittdel när han var i Lilos ålder. Jag struntade i pekpinnarna från folk och lyssnade på honom själv. Han ville sitta! Och sådan är hans personlighet, nyfiken och vill hänga med! Lillbrorsan var det annat med, Sigge ville ligga och gosa och sova i liggdelen länge. Vi fick tvinga honom tillslut ;) Vår liggdel var ju också liten...Urban Jungle! Men det verkande han inte ha något emot. Han låg där med böjda ben och njöt ;) Satte honom ibland precis som du gjort med Lilo. Men han somnade alltid så fort vagnen rullade. Så som sagt....mitt råd, som med allt annat vad det gäller barn. Gå på din egen magkänsla och strunt i instruktionsboken ;) Testa och byt om du vill. Det är ju bara att byta tillbaka annars. Kram

Petra/Paradise sa...

hum..jag minns faktiskt inte alls när vi bytte till sittdelen?
Men kanske runt halvåret? Nä, han var nog tusan yngre..?
Eller?...
Japp, han var definitivt yngre nu när jag tänker på det! Tror han måste varit runt 4-5 månader iallafall.

Vilken glad liten skit ni har!! ;)
Sötnosen!

kramisar

webmosterhelene sa...

Aston var 5 månader, men Charlie var så liten som 4 månader. Han ville inte ligga ner längre och kunde samtidigt inte sitta i liggdelen.... Så att ha honom i sittdelen på Bugaboon kändes mycket bättre :-)

Tezzan sa...

Dario var fem månader när jag bytte till sittdel, precis samtidigt som han lärde sig sitta själv (om än ostadigt). Han var hur nöjd som helst och stortrivdes i sin nya vagn, hatade liggdelen och ville helst bli buren. Testa vet jag, funkar det inte så är det ju bara att byta tillbaka...

Mya sa...

Tack alla!
Lilo gillar sin liggdel och har alltid gjort. Så det är skönt att det inte varit några problem med det. Hon visar inga tecken på att hon tycker att det är jobbigt att ligga ner nu heller. Men kanske fick hon mersmak av att sitta upp nu och kanske kräver hon det i fortsättningen. Jag ska nog ta fram sittdelen och testa iaf.
återigen tack för att ni lämnade lite tips och råd. uppskattat ska ni veta!

kramar

Emma sa...

De växer så de knakar.. gissar på att vi också behöver byta overall denna vinter. Dock blir nästa storlek samma som storasyster hade förra vintern (stor kille)så då får han ärva. Vi bytte till sittdel till Märta när hon var 4 mån.. men hon verkligen hatade att ligga ner. Nu har vi en Phil & Ted syskonvagn och den kan man göra om lite som man tycker. Filip ligger när det är solklar sovtime och sitter annars =) Har du liggläge på sittdelen spelar det väl ingen roll om du byter nu.. då kan hon ju ligga ändå? Kram

Åsa/asamia sa...

Jag tycker ofta vagnarna har på tok för liten liggdel, så vi bytte tidigt - Mickan var nog bara tre månader när vinterkläderna gjorde att det inte gick längre med liggvagn. Vi bytte till sittvagn med fullt liggläge, och det var kanonbra. Vår sittvagn hade lite mindre hjul, och då fick den bättre plats i bilen också ;0)
Måste säga att Lilo är såååå söt, skulle gärna vilja se henne på riktigt nån gång. Kram ♥

Linda Muhr sa...

sicken sötloppa ni har! ;))