onsdag 5 oktober 2011

Världen är full av färger och färger är till för alla


Det verkar som om de enda färger som finns på babykläder är typ lila och rosa. Det är inget fel på någon av dessa egentligen, även om det är först på senare tid som jag lärt mig att gilla lila. Jag älskar ju rosa men jag älskar även andra färger så som gult, orange, turkost och grönt, för att nämna några. Jag hade blivit överlycklig om "man" kunde satsa på kläder i mer varierande färger. Jag jagar även på "pojkavdelningarna" men där har man inte större tur. Där känns allt mest blått och lite grått. Å jag som inte ens gillar tråkblå. Näe, blå ska med fördel andas turkost. Det är kalas det!

Ovan visas kläder inköpta på dagens tur till H&M. Som sagt, TUR att vi gillar rosa här hos oss. Annars hade ungen fått gå naken!


13 kommentarer:

Kristin sa...

Färger på kläder är oftast mycket bättre på butiker som inte har indelats i pojk- och flickkläder, så som ex Fia och Floyd. Där är kläderna färgglada och inte bara rosa och lila. Unisexkläder ftw!

Mya sa...

Det sämsta med sådana där roliga märken och kläder är att de kan kosta på tok för mycket. Om inte, så hade jag bara handlat på liknande affärer!

kristin sa...

Jag håller med dig! men vänta tills du kommer upp på 86-"större" avdelningen, där är det skyltat, pojk och flick... Jag fick "skäll" när jag letade tröjor på tjejavdelningen av en som jobbade på h&m.
"Det finns faktiskt randiga tröjor även på pojk..." Ja i blått, blått eller kanske grått?!
I löv råsa,lila och rött på min underbara lille kille ;)

Kristin sa...

Japp det är dyrt i sådana butiker, därför passar man på när de har rea eller andra erbjudanden. Du vet ju att jag ogillar de där priserna jag med, polarn o pyret är en av butikerna jag sällan handlar i trots ngt bättre färgutbud. Men under rea o sådana där käcka facebookerbjudanden så försöker jag handla i liknande butiker. Och Tradera! Det är fasiken skiten det du. Köpte precis en Didrikson overall för halva priset där. turkos :)

kela sa...

Älskar också rosa, och som du säger...det är tur det för jag har inte råd att klä Signe i färgglada kläder ;-) Finns ju så mycket fint i en massa roliga färger, men då är det märkeskläder och kostar flera hundra per del. Ett eller två plagg kan man väll smyga in i budgeten, men inte så mycket mer...tyvärr....Men då är loppis bra att ha, där har jag hittat en hel del fint :-)

Teres sa...

Tycker ändå att det finns en hel del färgglatt upp till st 122. Har en dotter(7 år) som har 134/140 och då gäller enbart svarta "tonårskläder":(
Jag och hon som älskar riktigt färgglada stormönstrade kläder a la´ 70 tal.

Kolla internet butikerna och efter exempelvis småfolk, molo, katvig och köp när det är rea.

Mya sa...

Det finns färgglada grejer, absolut. Men färgskalan är alldeles för begränsad tycker jag.

:)

jag har köpt lite på webben men jag vill gärna klämma och känna på kläderna i verkligheten. då får man shoppa irl. förstår att design kostar mer att tillverka men det borde inte vara svårt att göra en gul body. gult borde väl kosta lika mycket som rosa.

a jag vet inte. jag vill iaf se mera glada kläder :-)

Emelie sa...

Åhléns har en del färgglada saker tycker jag. Denna fina gula koftan t.ex.

http://www.ahlens.se/catalogueImage?uid=e1b7f89a-ddbb-4ebd-8c67-ccde0e1a2e41&w=680&h=68

HM är värst tycker jag när det gäller indelning pojk-flick kläder. Om man varken gillar rosa och spets eller grått och svart finns det inte mycket att välja på. Knäppa storlekar dessutom. Önskar också att man hade råd till märken som småfolk t.ex. Men brukar iaf hitta fina saker på Åhléns och Lindex mest.

Mya sa...

Tack för tipset om Åhlens. Där har jag inte kikat på länge. Jag brukar nästan bara handla på lindex. Gillar både kvalité, design och färger därifrån.

Linda Muhr sa...

Man kan ju sy egna kläder..;) då får man ju bestämma helt själv!

Kram!

Petra/Paradise sa...

Min son går nästan alltid naken ;)
När han var liten bäbis sov han alltid i enbart blöja. Han var på tok för varmblodig för att smyckas med söta pyjamaser ;)

Åhléns är som sagt en butik med härliga barnkläder i annorlunda tryck :)

Det finns en butik i Västervik som heter Ogräs.
vet ej om den finns på flera ställen.
men de har mängder med ursöta barnkläder i färgglada retrotyger :)
Du kan ju testa att googla iallafall :)

Annars tyckte jag att Lindex ofta hade helt ok babykläder. Vet dock inte hur de är längre.

kramis!

Petra/Paradise sa...

Kollade upp Ogräs, de har tyvärr ingen webshop :(

http://www.hittaplagget.se/butik/shop.asp?shopid=2097

På länken kan man hitta alla ställen de köper in kläder ifrån.

Kramis

Susanne sa...

Håller med! Har en tjej på 1,5 år som vi brukar klä i lite tuffare kläder. Får rysningar av alla volanger, paljetter m.m. som återfinns på 90 % av alla "tjejkläder".
Dags för uppror kanske??