onsdag 9 november 2011

I love garnbollar

För ett tag sedan bloggade jag några paket som vi nyss gett bort. Nu vill jag visa hur man lätt gör en garnboll som kan användas som dekoration på det mesta. Lätt som en plätt och tar typ ingen tid alls. Ett tips är att knyta åt ordentligt i mitten så att inte bollen börjar fälla. 

Bilden är klickbar för större variant!


Paketen som skickades till Liam bestod av: Pappret som jag själv fått på en inslagen present och tejpen som jag köpt på Ica Maxi. Garnnystanet är från en optimistisk tid då jag planerade att börja virka. Tur att man kan använda garn till så mycket mer. Den dagen jag väl fattar virknålen lär jag ha ett stort urval av garn att mixtra med.

Snart är det dags att slå in veckans paket. Ja, pappan i den här familjen firas på söndag då det är Fars dag. Än kan jag inte avslöja vad som ska döljas i paketet, men jag undrar vad just ni ska köpa ifall ni nu ska fira någon pappa? Den där traditionella slipsen är det väl knappt någon som köper längre? Vad är egentligen det nya för farsan? 

8 kommentarer:

Ellison sa...

Så enkelt! Jag har bar lärt mig att göra bollar med kartong i mitten som man sen virade garn runt runt runt tills hålet i mitten försvann.
Och tack för din fina kommentar i bloggen. Det kommer säkert gå bra med det känns allt lite konstigt att "flytta hem" till en liten liten ort där ens vänner har flyttat ifrån..
Kram

Kristin Nilsson sa...

Tjusigt värre!! Köpte kokbok till pappan i familjen! Kan ju jag också få nytta av liksom ;)
Kram

Monnah sa...

Åh, så fint! Vet inte än. Min far gillar mina hemgjorda kort, så det får bli ett sådant i år igen. :)

Ulle sa...

Vilket otroligt läckert paket! Tack för tipset gällande garnbollar, har själv kört med två kartongcirklar med hål i mitten som jag virat garn runt, knutit ihop och tagit bor skivorna på, men det här ser ju mycket lättare ut.

Mya sa...

Ja med kartong har jag oxå kört med innan. De blir garanterat mer hållbara då tror jag. Men om de inte ska slitas med så väldans så funkar detta sätt bra tror jag :)

Monnah: ett kort av dig gör ju vem som helst glad!

Kristin: En kokbok är ju ett kanonförslag!

christina sa...

Sånt paketet vill jag också ha! Perfekt med återbrukat papper, garnbollen och tejpen gjorde susen.
Fin torsdagkväll på dig!!

Aase sa...

Underbar present inslagning, så läckert men ändå enkelt!
Tack fina Mya för dina värmande ord på bloggen!!!!

Kram Aase

fialoppan sa...

Så fint, visade för Albin som direkt gjorde små bollar! Nu håller han på med en stor, du vet med kartongcirkel! Tack för inspirationen!