lördag 14 januari 2012

1, 2... 3000


Jag har flera gånger skrivit om min önskan till att komma igång och läsa böcker igen. Jag är lite av en periodare och när jag väl är inne i en lässväng så blir jag lite lätt manisk och kan typ inte sluta... Inte så bra det heller om jag får lov att vara helt ärlig. Iaf... Nu är jag så himla trött på att tänka på saker som jag vill göra. Nu ska jag bli bättre på att faktiskt göra sakerna också. Jag hittade boken ovan i bokhyllan här hemma. Jag har läst de första två kapitlen som heter 1700-talet och 1800-talet. Man blir ju allmänbildad på kuppen. Synd att det är så svårt att hålla ordning på när händelserna ägde rum bara... Hm... Läste jag det i första kapitlet eller andra? Jomen, det var i det första. Vad bra, då var det ju på 1700-talet den där revolutionen ägde rum. För 1800-talet kommer ju efter, så det borde ju rimligtvis stå om det i kapitel 2. Det gäller ju att vara skärpt här, som ni kanske märker.

Nä, nu drar jag mig mot sängen och kapitel nummer 3. Undra vad jag lär mig, och hinner glömma bort, tills imorgon. Go natt! 


6 kommentarer:

Aase sa...

Ja läsa är härligt, jag har nästan alltid en faktabok och en skönlitterär bok på G....
Läser mycket och gillar den avkopplingen :)
Lycka till med att göra det du tänker :)

Kram

Ellison sa...

Japp läsning är härligt - då man har tid och ro vill säga :) Martina Haags bok är helt klart en rekommendation. Inte så lång, inte så krånglig. Mest feel-good och rolig :) Värre är det med japanen Murakami.. den är seg men på något sätt bra också. Fakta borde jag läsa mer av. Ska kolla in denna bok!

Mya sa...

Jag vet inte om jag kan rekommendera någon att köpa boken direkt. Haha! Men jag har gett mig tusan på att jag ska läsa ut den. Tycker att det är kul att läsa lite fakta, det gjorde jag aldrig förr när jag läste. Det är dock ganska hattigt med små korta notiser om olika grejer om allt mellan himmel och jord. Nu är jag på kapitlet om Afrika :)

Åsa/asamia sa...

Kram till dig!

Marie sa...

Hej!
Skulle man kunna få låna boken när du är klar med den:) Ska börja kolla efter kläder till Lilo nu, ska röja lite i garderoberna...kan behövas. Å du, det har hänt något otroligt, kolla här;))www.santelivet-marie.blogspot.com/

Marie sa...

Kram till er också... hoppas Lilo mår bättre nu♥