söndag 12 februari 2012

en dotter och en snutte


När vi var på Ikea häromsistens så hittade jag en råtta, alltså en råtta av gosedjursmodell. Min tanke var att den lilla krabaten ska ingå i en sångpåse som jag tänkt skapa till Lilo och hennes minisyskon som är på väg. Ni vet en råtta som i sången - Vart bor du lilla råtta? I väntan på att jag ska samla fler figurer till påsen och den blir komplett så har min dotter börjat använda råttan som SNUTTE!?!?! Känns lite creepy faktiskt!

10 kommentarer:

Fialia sa...

Åh de är är jättesöta! Vi har flera stycken. Finns större också. Men ett tips, om hon verkligen kommer att vilja ha den som snutte - Köp fler! Bra att ha som backup om den måste tvättas eller går sönder.
(barn väljer själva snutte, Ella hade en pyjamas som snutte i flera år:) Hon tog av sig den på natten och hade den som snutte.)

Linda sa...

Råttor är ju jättesöta! :)

Kramar

Susanne H / snuffehar sa...

Ja, de där små råttorna ja. Vi har också flera stycken. Klara fick en i present på dagis för ett par år sedan. Den heter Ellinor. :)

Åsa Danielson sa...

Nå hon är ju så söt så råttan blir gullig den med!
När jag var liten hade jag en luggsliten tax som var vindögd och som mamma absolut inte fick tvätta! Det var stor sorg när den kom ut från maskinen och inte luktade som den skulle! :D

Elin sa...

Jag väljer nog att kalla den för mus ;) råttor är mycket större (och fulare).

Mina barn har varsin sådan också! Vi blev helt kära i dem på IKEA en gång.

kela sa...

sötisen! Vet flera barn som fallit som furor för de där råttorna :-D Tydligen bra gos i dem :-) Och lätta att få tag på (inte som signe som valde en gose katt som inte tillverkas längre) kram

Mya sa...

Men Elin... Då passar den ju inte in på sången jue ;-) Det var ju det som var tanken. =D

Mya sa...

Som tur är så har Lilo flera gosisar. Hoppas att vi inte råkar ut för ngt snuttetrauma här. :-)

Elin sa...

IKEA har en rått också. Bara att åka dit igen ;) eller så får du sjunga Mössens julafton eller om Klas klättermus. Rätt ska vara rätt! Hoppas du förstår att jag skojar lite med dig.... ;)

Sångpåse är jättekul. Vi har en också. Barnen älskar det! Ska nog plocka fram den till Frans och Sigge i morgon. Får väll slänga i en liten ManBoy, Erik Saade också ;) Vissa tröttnar aldrig på den låten. Men jag har tröttnat...! ;)

Mya sa...

Elin: Haha jo jag förstod allt det ;) Jag valde den stora råttan först... men kände ändå att den var rätt stor för mitt ändamål. Sen fann jag den här lilla vita musen på fyndavdelningen och gillade storleken bättre. Men kände att färgen kanske inte var rätt för att vara råtta... Men nu har jag kollat Ikeas hemsida och de finns ju tydligen i grått oxå. MIssade alla dessa småttingar när jag var på barnavdelningen. Men nu står en grå lite mus uppskriven på ikealistan ;)

Erik saade är jag så trött på så att jag kan spy ;)

kram