måndag 6 februari 2012

Inget pyssel men däremot pussel


Jag har redan innan förvarnat om att jag blir lätt manisk när det kommer till ett nytt beroende. Men jag har också turen att vara en periodare av rang så på nått sätt reder det sig alltid. Just nu är det pussel som fångat mitt intresse. Nu var det ett tag sedan som jag hade min senaste pussel-episod men som tur är så har jag sparat mina gamla. Förste är klart och nu väntar fyra till innan jag har gjort mitt för denna gången. Om jag nu inte hittar någon att byta pussel med förstås... 

18 kommentarer:

Fialia sa...

Min mamma är pusseltokig med och hon har fyndat massa fina pussel på Blocket! :)

Mya sa...

Men ååå så smart med blocket! :)

Nenne sa...

haha! Lustigt för mannen och jag satte igång det enda pussel vi har förra helgen! ett 2000 bitars, har fastnat lite nu men det ligger bra där det ligger och så lägger man ett par bitar i taget så blir det ju färdigt någon gång!

Ellison sa...

Ah pussel är skoj! Men det är ett par år sen nu jag la pussel.. som med alla andra hobbies. Kanske dags att fixa sig ett liv utanför jobbet nu?!

Elin sa...

Så igenkännande! Jag är också manisk vad det gäller nya beroenden. Hittar gärna nya grejer som jag är helt insnöad på en period för att sedan tröttna och hitta något nytt. Pussel! Började med det hos svärföräldrarna en gång. Så skoj. Men jag fick endel klagomål ;) då jag tagit upp hela matbordet och vi fick rådda endel inför måltiderna. Haha! Men nu fick du mig att bli sugen igen. Brukar ofta finnas på loppisar. Ska nog skaffa ett...eller flera! :) kram

Annika kort & gott sa...

När min mamma levde och jag bodde hemma så fick vi ibland en pussel period. Det kan vara så roligt och avkopplande och fantastiskt bra att sitta och småprata till.
kram Annika

Myran sa...

Wasgij (eh, stavas det så tro?)-pusslen är roliga - rekommenderas!

Min plats i solen sa...

Pussel är livsfarliga för man blir fullständigt hooked. ;) Här hemma gillar vi de pussel där man inte vet om motivet utan motivet är det en av personerna på locket ser framför sig. Roliga och utmanande. Rekommenderas varmt. :)

Sköt om er!

Kram Lotta

Monnah sa...

Vårt jullov blev pussellyckligt!

kela sa...

pussel är ju roligt, fast jag har inte lagt nått på år och dag (bortsett från 4 bitars knopp pussel då :-D) kram

Mya sa...

Nenne: 2000 har jag aldrig sett. Måste ut på jakt tror jag ;) Låter som en härlig utmaning!

Mya sa...

Ellison: Ja bjud hem någon på lite pussel ;)

Mya sa...

Myran: Jag måste googla ;)

Mya sa...

Lotta: Nu hänger jag inte med... VAd är det för ngt?

Kela: JAg får pussla småbitars i väntan på att Lilo börjar med sina fyrabitars då ;)

Alla: TAck alla för roliga kommentarer. Kul tycker jag! :)

Mya sa...

lotta: nu tror jag att jag fattade... haha så trög jag var då ;)

Mya sa...

JAg hade ingen aaaaning om att det fanns flera olika sorters pussel. Attinte veta om själva motivet är ju skitcoolt. måste verkligen hitta ett sånt pussel :)

Mats Werner sa...

Med gamla tiders träpussel (som f.ö. sågades till av ett antal flitiga tanter i källaren på det hus på Kungsholmen där jag växte upp på 40-50-talet. Företaget hette Röda Asken och ägdes av föräldrarna till min lekkompis) kunde man variera och försvåra läggandet genom att lägga det upp och ner eftersom på den tiden alla bitar var individuella. Skulle aldrig gå med dagens stansade kartongpussel där alla bitar i stort sett har samma form och kan läggas var som helst.

Hamnade här för att hustrun som är vinterperiodare med pussel just sa att det borde finnas en pusselbytarklubb varpå jag googlade och hamnade här. Har Du hittat någon? Vi finns i Strängnäs och hustrun vill säkert byta pussel.

Anonym sa...

It's only 10%, however the code still works

My blog: green smoke kingston ny