tisdag 18 januari 2011

som i en djungel


Igår var det då dags att äntra djungeln. Vår djungel är fördelad på två olika butiker, Babyproffsen och Beginners. Båda butikerna var stoooora och rymliga med högt i tak, varor fanns det i varendaste litet hörn och butikerna kändes faktiskt lite skrämmande. Det kändes som om vi var på förbjuden mark. Vi drog lite lätt i en av vagnarna, som vi förövrigt fått tips om. Det känns som om vi redan har bestämt oss för vilken vagn vi ska köpa.... och det bara för att vi har fått tips om att den här vagnen är bra. Egentligen så tror jag att vi har en omedveten plan i babyköpen. Om vi smiter in och tar första bästa vagn så kanske inte någon hinner avslöja oss och leda bort oss som inkräktare. Jag menar... Vad kan vi om det här med barn egentligen?

Att köpa små filtar och söta bodys är ju en sak, men att köpa livsviktiga grejer som vagn, säng och liknande är tydligen inget man gör i en handvändning. Igår läste jag på en skylt i en av butikerna att små bebisar minsann ska ha små kuddar, och det var viktigt att de var precis så tjocka och mjuka som det beskrevs. Vem säger egentligen sånt här till en? Jag som ändå tycker att jag har koll. Vem ska nu lära mig? Vad blir jag för mamma? Jag hade antagligen inte ens köpt en kudde. Snart kommer någon och befriar den här blivande ungen från sina crazy parents!

8 kommentarer:

Kristin sa...

Maria, så där känner alla! Tror jag. Och som jag redan sagt så kan du fråga mig vad du vill. Jag köpte en kudde på beginners tror jag. Den är ff mkt skön och bra. Tål 90 graders tvätt och blir inte knölig. Minns ej märket. Kostade typ 130 spänn. Först hade jag köpt en liten kudde, men det visade sig bara vara till vagnen och det var bb personalen mkt noga med att påpeka... Folk berättar hur det är, Mya. Var så säker : /

Mya sa...

Det känns skönt att man inte är ensam! Jag kommer garanterat att fråga dig och säkert öppet här på bloggen. Vi mammor ska väl hålla ihop? ;)

Elin sa...

När jag fick första barnet 06 skulle man inte ha någon kudde alls, och ville man det ändå så skulle den vara platt o liten. När jag fick andra barnet 07 skulle man absolut ha en stor o mjuk kudde. Bägge råden kom från BVC. När brorsan fick barn 08 tog dom upp kuddfrågan med sin BVC sköterska. Hon tittade på dom och sa "ni har säkert redan en bra kudde hemma". Så du ser...! Å du...så fort mina barn började röra på sig i sängen så har dom aldrig legat åt rätt håll i sängen!! Det vill säga på en kudde! Men visst jag har ju följt bägge råden och köpt en både stor o liten kudde :) kram

Elin sa...

Om du vill ha en liten kudde så kan du få ärva den från Frans? Kan ta med den på söndag. Hade den i vagnen och är av märket "rätt start" köpt på babyproffsen. Den stora kudden som Sigge fick sover han fortfarande på...ibland ;) !! Å herre.....du märker. Fråga om en kudde o man bara öser ur sig....haha! Men som du säger, vi mammor håller i hop!

Vad det gäller vagn så älskar jag Urban Jungle. Både bra o snygg. Lättkörd och sjukt bra kvalite! Skulle jag få barn igen blir det nog en Urban Jungle igen. Men då skulle jag köpa den begagnad.

Få tyst på mig nu ;) haha!

kristin sa...

Åh Maria.. som föregående redan skrivit så finns det massor med grejer att prata om.. haha..Och jag har bara hunnit med att vara mamma drygt ett år.
Vagnen: älskade våran BRIO men ännu mer Urban Jungle. Swiften är oxå fin men, det vi gjorde fel var att tänka på lilla pyret som vi skulle ha i liggdel 3månader och inte på stora bebisen som ville sitta upp resten av tiden. Alltså mitt tips är att tänka smidig vagn. (plats i bilen, hallen, förrådet, hopfälld) och att fundera på vilka grejer som är viktigast.
Nåja.. vi måste helt enkelt fika snart så jag kan få berätta alla mina misstag ;)
Kram

ÅsaF sa...

Håller med...BVC påpekar att man ska ha kudde till barnet :) Och håller koll på barnets huvudform med tiden...det vet vi eftersom Nova hade en favoritsida att sova på och då påverkades huvudet. Daaaaah! Borde vi väl fattat? Men nej, allt är så nytt så man kan inte tänka på allt...och då är det bra med BVC, trots allt :)

Vi kör ju teutonia Cosmo och är superdupernöjda!! Enkel och smidig. Får plats i vår lilla bil. Vi suktade efter Spirit först, men den fick inte plats i vår bil...och den kändes lite mer vinglig när vi provade köra upp den på butikens lilla platå. Fick höra att man ska ha med sig en potatissäck å lägga i vagnen så att det blir som att köra en bebis...fniss!
Kram!

Annika sa...

Haha! Det går nu heeeelt fint... tänk på hur du själv växte upp liksom! Säkerligen inga kuddar, supersejfa barnvagnar eller specialdesignade bebisleksaker där inte... vet inte om jag rekommenderat detta förut men du MÅSTE se filmen "Babies"! Man följer en bebis i fyra olika länder ( mongoliet, japan, afrika- nånstans och USA). Levnadsförhållandena är SÅ olika men bebisarna är rätt lika ändå... otoligt faschinerande film! Så snyggt gjord också! Jag är chockimponerad av de duktiga afrikanska bebisarna som typ börjar JOBBA när de är ett år- se den och RELAX!

Susanne H / snuffehar sa...

Visst är det en djungel med allt man "ska" ha och inte "ska" ha. Lyssna på dig själv och så tror jag det blir bra. Det är många som gör sig stora pengar på förstagångsföräldrar. De är oftast lättpåverkade att tro att man verkligen behöver allt som de säger i affären... ;)
Om ni inte redan har beställt vagn så vill jag tipsa om att köpa på nätet från Tyskland. De har inte samma höga moms på vagnar och bilstolar och dessutom är ju euron billig just nu. Det finns tusenlappar att spara.
Vi har mycket bra erfarenheter från butiken www.kidsroom.de Vi har beställt bilstolar och svägerskan beställde både vagn och bilstol därifrån. De levererar på utsatt tid och du får det hem till dörren med bud. Kolla in modeller och tyger i butikerna hemma och beställ sedan på nätet är mitt tips. :)