torsdag 30 juni 2011

frukostvanor

Just nu är jag så förbenat trött på mackor till frukost. Och inte nog med att man ska ha dem till frukost, man ska dessutom behöva äta dem till kvällsmat. Igår och idag har jag ätit keso och blåbär till frukost. Det funkar! Daniel gillar däremot inte keso särskilt mycket så han får nog satsa på havregrynsgröt istället.

Jag känner att jag är i stort behov av lite frukostinspiration. Har ni några frukostvanor som ni kan dela med er av? Ni kanske till och med bjuder på en bild i er blogg, om ni nu har någon.


En bild från igår. Listan är min bästa vän. Utan den hade jag sjabblat bort hela dan. Onsdagen bestod av bokning av både klipptid och tid till barnmorskan. Vi hann även med att tvätta enormt mycket tvätt och plantera ut de små plantor som vi odlat från scratch. Däremot hann vi inte med att stämpla av Lilos fotavtryck men vi hann så mycket annat istället. Fotavtrycken tar vi en annan dag.

8 kommentarer:

kela sa...

ja, listor är ett måste här med, annars blir ingenting av :-o har tyvärr inga bra frukost tips, men håller med om att mackor är förskräckligt tråkigt i längden!

AnnaG sa...

Jag älskar oxså listor! Ja detta med frukost är ju så olika. Du kanske kan göra egen musli? Smoothies av olika slag är ju snabbt och enkelt. Jag har ätit lchf i några omgångar och äggröra med en rejäl skvätt grädde är en favvis. Nått som jag är uppvuxen med och som passar på sommaren är filmjölk med smulat knäckebröd. Jag avskyr blöta flingor och youghurt med musli eller flingor är jättehemskt enligt mig.. Hoppas du hittar lite lite ny frukostinspiration. Kram

Petra/Paradise sa...

Gott med keso och blåbär!
Men jag skulle förmodligen inte känna mej direkt jättemätt efteråt, tyvärr.
Själv äter jag en tallrik med yoghurt (gärna av naturell yoghurt mixad med ex jordgubbar och hallon el blåbär och kanske en liten skvätt honung)
Toppar yoghurten med solrosfrön.
Äter Pågens smårutor(bröd) med solros- och dinkelfrön. Klickar på ett par skedar med Keso (smak; 4 lökar el grillad paprika) + en kalkonskinka :)
MUMS!
Jag ÄLSKAR frukost och tycker att det är den absolut bästa måltiden på dagen!
Äter jag inte keso och skinka på mackan så tar jag istället antingen makrill eller Leverpastej och gurka :)

Hepp!

Ellison sa...

Ja listor är ett måste. Annars blir det liksom inget gjort och en massa glöms bort :)
Till frukost gör jag gärna en smoothies (massa olika bär och frukter som jag mixar. Ibland med mild honungsyoghurt). Och så blir det ett kokt ägg. Ibland blir det äggröra, avokado, skinka och tomat. Mackor är det tråkigaste som finns. Efter att ha bott i Norge i ett år har jag definitivt tröttnat på mackor. Bodde på internat och vi fick mackor 3 gånger om dagen. Bara till middag man fick lagad mat. Åt inte bröd på ett helt år efter att jag kommit hem. Havregrynsgröt borde jag äta men tycker det är så sliskigt och av någon anledning blir jag aldrig mätt när jag ätit det.

Annika sa...

Ja, känner precis igen känslan av att man bara vill spy på alla mackor... jag har ju dessutom ett jobb där inget annat än mackor funkar typ. Inga kylar, inga kök, ingenting. Bara ett tåg in the middle of nowhere eller svindyr norsk kioskmat som man absolut inte har råd med... När jag jobbar 10 dagar i sträck på mitt schema är det mackor, mackor, mackor dygnet runt i tio dagar. Fördelen är att när jag väl är ledig är jag supermotiverad att laga god och nyttig mat VARJE DAG! Jag och Fidde är väl knappast de bästa på att rekommendera smaskiga frukostar?! hahaha! En typisk Fidde frukost ( dvs när han äter en....) är snabbnudlar med jävligt starkt spad och nån konstig grönsak- typ champinion eller sparris tex ( fast det sjukaste var smält brieost med blåbärsylt och ostbågar... ). Jag är världens tråkigaste. Havreknäcke med kaviar och majonäs. Älskar det. Vaknar på morgonen och längtar efter mina knäckemackor! När jag är nyttig och snäll mot magen kör jag fil ( en fet sort ; ) och torkade aprikoser och katrinplommon i. Väldigt effektivt när man är gravid ( till skillnad från blåbär märkte jag när jag käkade blåbärskräm i en vecka- hahaha!)

Ellinor sa...

Smoothies och ägg - kokt eller stekt. Scones om det ska vara lite mer mysfrukost. Varma smörgåsar. Yoghurt, sylt eller bär och flingor eller müsli.

...och listor, hur skulle man klara sig utan dem?

Anna sa...

Jag är fil med lite vaniljyoghurt skivad banan i botten på tillriken och tinade hallon och musli.

Sommarkramen Anna

Mya sa...

Himla kul med massor av tips. Smoothies är typ det bästa jag vet. Ägg är oxå en hit. :-)